OKUSI VIPAVSKE 2015 / festival vina in kulinarike

Okusi Vipavske v restavracijah Vipavske doline

Od 20. aprila pa do 20. maja 2018

Grad Kromberk Arkade Podfarovž Faladur Tratnik Anja Ošterija Žogica Majerija Pri Lojzetu (Zemono) Dam Rahela Ošterija Branik Izvir Hublja Lisjak 1956 Saksida Theodosius Sivi Čaven Penzion Sinji vrh

Restavracija Grad Kromberk

Chef: Aleš Šibav

Festivalski meni:

cena na osebo: 40,00 € (brez vina)

Delovni čas:
sreda - sobota: 12 - 15h, 19 - 22h
nedelja: 12 - 17h
ponedeljek: zaprto

Kontakt:
Restavracija Grad Kromberk
Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica
T: 05 30 27 160
M: 041 693 073
restavracija@gradkromberk.si
www.gradkromberk.si

Turistična kmetija Arkade

Chef: Rok Rupnik

Festivalski meni:

cena na osebo: 25,00 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek - četrtek: zaprto
petek: 17 - 24h
sobota: 13 - 24h
nedelja: 12 - 17h

Kontakt:
Turistična kmetija Arkade
Črniče 91, 5262 Črniče
T: 05 36 66 009
M: 041 614 708
arkade.cigoj@siol.net
www.arkade-cigoj.com

Gostilna Podfarovž

Chef: Denis Ibrišimović

Festivalski meni:

cena na osebo: 32,00 € (brez vina)

Delovni čas:
sreda - nedelja: 12 - 22h
ponedeljek, torek: zaprto

Kontakt:
Gostilna Podfarovž
Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 Vipava
T: 05 36 65 217
M: 040 638 470
podfarovzgostilna@gmail.com
www.podfarovz.si

Faladur Vinski bar in vinoteka

Chef: Neža in Matej Lavrenčič

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 25,00 € (z vinom)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 33,00 € (z vinom)

Delovni čas:
torek - sobota: 10 - 22h

Kontakt:
Faladur
Lokarjev drevored 8/B, 5270 Ajdovščina
M: 040 232 987
info@faladur.si
www.faladur.si

Gostilna Tratnik

Chef: Tomi Tratnik

Festivalski meni:

cena na osebo: 25,50 € (z vinom) ali 20,00 € (z vinom in brez njokov)

Delovni čas:
torek - nedelja: 10 - 22h
ponedeljek: zaprto

Kontakt:
Gostilna Tratnik
Col 17, 5273 Col
T: 05 99 67 999
M: 041 379 090
milos.tratnik@gmail.com
www.gostilnatratnik.si

Gostilna picerija Anja

Chef: Anja Paljk Fabjan

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 20,50 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 6,80 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek: zaprto
torek - sreda: 10 - 22h
četrtek - petek: 10 - 24h
sobota: 11 - 24h
nedelja in prazniki: 11 - 22h

Kontakt:
Gostilna picerija Anja
Budanje 3/c, 5271 Vipava
T: 05 36 85 180
M: 041 750 704
anja.p.f@gmail.com
www.picerija-anja.si

Ošterija Žogica

Chef: Matej Vodan

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 25,00 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 25,00 € (brez vina)

Delovni čas:
vsak dan: 11 - 23h

Kontakt:
Ošterija Žogica
Soška 52, 5250 Solkan
T: 05 300 52 40
M: 041 773 731
info@zogica.com
www.zogica.com

Majerija

Chef: Matej Tomažič

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 36,00 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 46,00 € (brez vina)

Delovni čas:
četrtek - sobota: 12-15h & 18-22h
nedelja: 12-17h

Kontakt:
Majerija
Slap 18, 5271 Vipava
T: 05 368 50 10
M: 041 405 903
info@majerija.si
www.majerija.si

Gostilna Pri Lojzetu

Chef: Tomaž Kavčič

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 55,00 € (z vinom)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 75,00 € (z vinom)

Delovni čas:
sreda - četrtek: 17 - 23h
petek - sobota: 12 - 23h
nedelja: 12 - 22h
ponedeljek, torek: zaprto

Kontakt:
Gostilna Pri Lojzetu
Dvorec Zemono, 5271 Vipava
T: 05 368 70 07
M: 040 777 726
zemono@zemono.si
www.zemono.si

DAM restavracija in vinski bar

Chef: Uroš Fakuč

Festivalski meni:

cena na osebo: 50,00 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek - četrtek: 11 - 15h & 19-23h
petek: 11-15h & 19-24h
sobota: 19-24h
nedelja in prazniki: zaprto

Kontakt:
DAM restavracija in vinski bar
Ulica Vinka Vodopivca 24, 5000 Nova Gorica
T: 05 333 11 47
M: 041 337 443
info@restavracija-dam.si
www.restavracija-dam.si

Gostilna Rahela

Chef: Dean Čebron

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 19,50 € brez vin (minimalno za dve osebi)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 27,00 € brez vin (minimalno za dve osebi)

Delovni čas:
ponedeljek - četrtek: po naročilu
petek - nedelja: 12 - 22h

Kontakt:
Gostilna Rahela
Preserje 61/a, 5295 Branik
T: 05 305 70 80
dean.sp@siol.net
www.cebron.eu

Ošterija Branik

Chef: Patricija Furlan

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 8,00 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 25,00 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek - torek: zaprto
sreda - nedelja: 10 - 23h

Kontakt:
Ošterija Branik
Branik 79/a, 5295 Branik
T: 05 305 76 06
M: 041 863 014
gostilna.furlan@siol.net

Gostilna pri Izviru Hublja

Chef: Tomaž Pižent

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 18,50 € (brez vina)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 24,50 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek: 12 - 22
torek - sreda: zaprto
četrtek, nedelja: 12 - 22h
petek, sobota: 12 - 22h

Kontakt:
Gostilna pri Izviru Hublja
VI. Prekomorska 75, 5270 Ajdovščina
T: 05 366 37 88
M: 041 201 924
izvirhublja@gmail.com
www.gostilna-izvir-hublja.si

Domačija Lisjak 1956

Chef: Leon Lisjak

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 17,00 € (brez vina) ali 20,00 € (z vinom)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 20,00 € (brez vina) ali 23,00 € (z vinom)

Delovni čas:
petek – sobota: 12h – 22h
nedelja: 12h – 17hh
Za zaključne skupine kadarkoli po predhodnem dogovoru.

Kontakt:
Domačija Lisjak 1956
Zalošče 40, 5294 Dornberk
M: 031 390 901
info@vinalisjak.si
www.vinalisjak.si

Turistična kmetija Saksida

Chef: Marko Bolčina

Festivalski meni:

cena na osebo: 37,00 € (brez vina)

Delovni čas:
Po dogovoru (obezna rezervacija)

Kontakt:
Turistična kmetija Saksida
Zalošče 12 a, 5294 Dornberk
T: 05 30 17 853
M: 041 208 345
info@vinasaksida.com
www.vinasaksida.com

Gostilna Theodosius

Chef: Gregor Lisjak

Festivalski meni:

cena na osebo: 28,00 € (brez vina)

Delovni čas:
ponedeljek - torek: 12 - 24h
sreda - četrtek: zaprto
petek - sobota: 12 - 2h
nedelja in prazniki: 12 - 17h

Kontakt:
Gostilna Theodosius
Vrhpolje 80 B, 5271 Vipava
M: 040 232 090
lisjak.g@gmail.com
gostilna-theodosius.si

Gostilna Sivi Čaven

Chef: Jasmina Črv Čermelj

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 16,00 € (z vinom)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 27,00 € (z vinom)

Delovni čas:
ponedeljek - torek: 10 - 14h
sreda - petek: 9 - 16h
sobota - nedelja: 9 - 22h

Kontakt:
Gostilna Sivi Čaven
Potoče 6, 5263 Dobravlje
T: 05 368 81 08
M: 041 488 786
gostilna.sivicaven@gmail.com
Facebook stran

Penzion Sinji vrh

Chef: Irma Vidmar

Festivalski meni 1:

cena na osebo: 12,00 € (z vinom)

Festivalski meni 2:

cena na osebo: 30,00 € (z vinom)

Delovni čas:
sreda - nedelja: 12 - 18h
ponedeljek - torek: Zaprto
Obvezna vnaprejšnja rezervacija

Kontakt:
Penzion Sinji vrh
Kovk 10a, 5273 Col
M: 031 836 813
sinji.vrh@gmail.com
www.sinji-vrh.si